IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на епохата на лесните пари

Фактът, че цените не се повишават, е един от признаците, че икономическият растеж е под средното ниво

08:09 | 05.11.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&quot;Не разполагате с достатъчно наличност...&quot;. Скоро на бясното печатане на пари може да се сложи край. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

"Не разполагате с достатъчно наличност...". Скоро на бясното печатане на пари може да се сложи край. Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 20:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
крас
преди 6 години
Както Бил Гейтс беше казал през 1995 - банкирането е необходимо, но банките не са" !!При блокчейн технологията изчезва необходимоста от третата страна участваща при всяка една сделка - БАНКАТА. Финансовата индустрия ще бъде преобърната именно от това, че посредниците, третите страни, ще станат излишни.Факт е , че Китай промени първоначалното си негативно отношение към този вид финанси и реши да се превърне в гарант на издавана от него криптовалута. В НАВЕЧЕРИЕТО СМЕ НА РЕВОЛЮЦИОННИ ПРОМЕНИ, КОИТО ЩЕ ПРОМЕНЯТ НЕ САМО ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ОСНОВНИТЕ РАЗПЛАЩАТЕЛНИ ВАЛУТИ, но ще изхвърлят от пазара ПОСРЕДНИЦИТЕ стоящи между производителя и крайния клиент. Създаване на паралелна на съществуващата финансова система може да се възприеме, като разделяне функциите на съществуващата на две части, като в банковата система остане само тази за която са създадени самите банки, а разплащанията на страните по договор остане в преругативите на блокчейн технологията .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
dani de vito
преди 6 години
Изявлението че ще спре печатницата е евтина пропаганда. САЩ качиха дълга си с 650 милиарда $ за месец ,агрегатите им М 1- М 3 се качват като по часовник с над 40 млрд долара месечно.Че те един ден без нови пари не могат да изкарат.Кой ще плати на армията ,пенсии , потребителските стоки от Китай?Блъфирането ще е до началото на другата година ,а може и по-рано ,като ще се извинят смутено и ще обявят QE с една нула повече :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 8
Иван Митев
преди 6 години
При достатъчно време прогресът побеждава. Досега не се знаеше за държавната грешка и затова тя съществува и нанася вреди.При обществено изясненост на грешката, същата ще бъде прекратена.Когато пиша за тази вредна за всеки държавна грешка се намират хора, които изразяват несъгласие с представената от мен необходимост за прогрес и в същото време реално плащат щетите от държавната грешка, с която са реално са съгласни.Няма база по която да определи коя държава първа ще прекрати сегашната грешка в паричната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
"Спасението" ше е у некой други , по добър свят , Иване ... тука нема шанс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 9
Иван Митев
преди 6 години
Статия без реална полезност за спасение от актуалните злини, защото при нея не се зачита лошото влияние от разпространената в света грешка в паричната система.Истината е, че сега е с разпространена в света грешка в паричната система, която е водещият причинител за актуалните злини.Все още началото на катастрофалната криза се забавя, защото Централната банка приложи занижен основен лихвен процент. Подходът е с кратък ефект и за сметка на завишени бъдещи щети.Сега ЦБ не може да спаси от актуалните злини, защото ЦБ няма необходимата компетентност.Спасението е възможно само с премахване на причината за злините, т. е. с въвеждане на подобрената парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още